21 Mart 2020 Cumartesi

Buzluk Böreği


Buzluk böreğinin yapımı çok basit. Elinizin altında hazır bir şekilde, ihtiyacınız olduğunda çıkartıp fırında pişirmek için oldukça pratik bir börek çeşidi.
Ölçü tamamen sizin isteğinize göre. İstediğiniz kadar yufkadan yapabilirsiniz. 
Bir tane yufkayı tezgaha yayın, fırça ile sıvı yağı her yerine sürün. Bir bıçak yardımıyla 8 eşit parçaya bölün. 
Yufkanın geniş tarafına peynir-maydanoz karışımından koyup sigara böreği şeklinde sarın.
Buzdolabı poşetine tek sıra halinde yerleştirin.
Ağzını sıkıca bağlayıp buzluğa kaldırın.
Böreği pişirmek istediğiniz zaman buzluktan çıkartıyoruz. Geniş bir kaseye su koyup börekleri içine koyuyoruz.
10 saniye kadar beklettikten sonra alıp yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye yerleştiriyoruz. Üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu veya susam serpiyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis