21 Mart 2020 Cumartesi

Supangle Tarifi


Supangle 

Malzemeler:

5 su bardaği süt
2 yemek kaşığı un
1 su bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı kakao
1 paket şekerli vanilin
1 paket ( 80 gr.) bitter çikolata
1 parça kakaolu kek veya kedidili bisküvi
kekleri ıslatmak için nescafe

Tencereyi ocağa alarak süt, un, toz şeker, kakao ve vanilyayı koyarak çırpma teliyle devamlı karıştırıyoruz.
koyulaşınca bitter çikolatayı kırarak tencereye ilave ediyoruz. Ocağın altını kapatarak supangleyi karıştırarak çikolatanın erimesini sağlıyoruz.

Diğer tarafta kaselerin dibine kek parçalarını koyduktan sonra nescafe ile kekleri ıslatıyoruz.
Üzerlerine tenceredeki supangleyi paylaştırıyoruz. Şam fıstığı veya hindistan cevizi ile süsleyerek servise hazırlıyoruz.

Afiyet Olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis