11 Haziran 2014 Çarşamba

Mükemmel bir cilt için gerekli 10 gıda


Güzel, sağlıklı bir cilt için yememiz gerekenleri söylüyorum, hazır mısınız? Ben güzelliğin içten dışa geldiğini düşünür ve ona göre beslenmeye çalışırım. Toksin içermeyen ve doğal olan ürünleri tercih ederim. Her gün bu yiyecekleri yemek zorunda değiliz tabi ki ama çok fazla şekerden, trans yağdan ve rafine karbonhidrattan kaçınmalıyız. Kısacası güzellik için  iyi yemek, iyi cilt.
Sevgiler :)
Nüket






1- Kırmızı biber: C vitamini ve B6 vitamini içerir. Kırışıklıkları önlemeye ve daha genç bir görünüme yardımcı olur. Cildin kan dolaşımını arttırır. Karotenoidler açısından zengindir. Akne ile mücadelede mükemmeldir. Bir kırmızı biber yaklaşık 30 kalori içerir. Düşük kalorili harika bir atıştırmalıktır.

2-Bitter çikolata: Antioksidan, yağ asitleri içerir. Cilde parlaklık verir. Antioksidanlar cilt pürüzlerini azaltmaya ve cildin güneş hasarına karşı korunmasına yardımcı olur. En az %80 kakao içerenleri tercih edin. Çikolata ne kadar acı ise yani kakao oranı ne kadar yüksek ise o kadar faydalıdır.

3-Somon: Günlük D vitamini ihtiyacının çoğunu sağlar. Depresyon, stres, akne ve kırışıklıklarla mücadelede mükemmel bir besindir. Omega 3 yağ asitleri bakımından zengindir. İçten dışa cildimizi nemlendirir. Ayrıca somon baş derisini nemlendirdiğinden güçlü ve sağlıklı saçlara sahip oluruz.

4-Yeşil çay: Güçlü bir antioksidandır. E vitamini açısından zengindir. Yaşlanmayı geciktirir. Günde 3-4 fincan şekersiz olarak içilmelidir.

5-Ispanak: Demir, folat, klorofil, E vitamıni ve magnezyum açısından harika bir besindir. A ve C vitamini içerir. Antioksidanlar içerir.Sadece ıspanak yiyerek cildimizi içten dışa temizleyebiliriz.

6-Keten tohumu: Omega 3, Omega 6, Omega 9 yağ asitleri içerir. B12 ve lifler ile hücreleri genç tutarak yaşlanmayı geciktirir. Günde 1 kaşık keten tohumu yemek sağlığımız için son derece faydalıdır.

7-Kereviz: Doğal sodyum, potasyum ve su içerir. Kan dolaşımını sağlıklı tutar. Stres düzeyini azaltır. Stres; kötü cilde, migrene hatta kansere neden olabilir.

8-Havuç: A vitamini bakımından zengin olan havuç, sadece gözler için değil, cildimiz içinde son derece iyi bir besindir. A vitamini cilt kanseri hücrelerinin gelişimini azaltır. 

9-Domates: A,B1,B2,C,K vitaminleri ve karoten, folik asit, flavonoit ve likopen içerir. Cildin en iyi dostudur. 

10-Zeytinyağ: Hücre gelişimini olumsuz yönde etkileyen oksidanlar, yaşlanma sürecini de hızlandırırlar. Antioksidan adı verilen bazı maddelerde oksidanların olumsuz etkisini ortadan kaldırır. Başta E vitamini olmak üzere çok sayıda antioksidan içeren zeytinyağ hücreleri yeniler, doku ve organların yaşlanmasını geciktirir. 

4 yorum:

  1. Son zamanlar canim sürekli kirmizi biber istiyor,aci olmayandan tabii, kitir kitir dedigin gibi atistirmalik gibi güzel oluyor :) Sadece Yesil Cayi sevmiyorum, eskiden jasminli bir tane vardi güzeldi, ama bulamiyorum artik, digerlerin tadida kötü :( Cok domates yiyenlerde zaten cok genc görünüyorlar, bunu kendimde fark etmistim, domates delisi olan akrabalarimda :D

    YanıtlaSil
  2. tatlı kırmızı biberleri bizde çok seviyoruz yanında yoğurt sosla. Yeşilçaya alıştım artık, yaseminlisini bir kere migrosdan almıştım oraya baktınızmı?

    YanıtlaSil
  3. ne güzel ve faydalı bir paylaşım olmuş.kimini biliyordum ama bazılarından haberim yoktu.teşekkürler.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis