18 Haziran 2014 Çarşamba

Külahta kek


Derin'e okul dönüşü sürprizi olarak külahta kek yaptım. Dondurmaya benzediği için bayıldı tabi :) Sunum olarak çok güzel görünen, çocuklarınızın doğumgünü partilerinde de yapabileceğiniz bu kekin yapımı çok basit, siz isterseniz kendi kek ölçülerinizle de yapabilirsiniz. Hatta içine çikolata parçaları veya meyva da ekleyebilirsiniz. Üzerine çikolata yerine krem şanti sıkabilirsiniz. Süslemek tamamen sizin hayal gücünüze kalmış.Tek püf noktası var dikkat: pişen ve çikolatayla kapladığımız kekleri benim yaptığım gibi tabakta servis etmiyoruz. Karton bir kutudan stand hazırlıyoruz, kutuya delikler açarak külahları bu deliklere oturtuyoruz. Ben fotoğraf için bu şekilde servis ettim :) Malzemeler aşağıda hadi hemen deneyin çocuklarınız çok sevinecek.
Sevgiler,
Nüket



Malzemeler:
1 paket Koska dondurma külahı
2 yumurta
1/2 su bardağı tozşeker
1/2 su bardağı süt
1/2 su bardağı sıvıyağ
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Süslemek için:
Çikolata
Renkli pasta şekerleri

Yapılışı:
Yumurta ve şekeri çırpın. Süt ve sıvıyağı ekleyerek çırpın.
Un, kabartma tozu, vanilyayı ekleyin çırpın.
Külahlara bir kaşık yardımıyla üzerlerinde boşluk kalacak şekilde doldurun. 
Fırın tepsisine dizin ve önceden hazırlanmış fırında pişirin. Kürdan testiyle pişip pişmediğini kontrol edin.
Diğer tarafta bir parça çikolatayı benmari usulü eritin. Bir tabağa da renkli şekerleri koyun.
 Kekler fırından çıkıp hafif ılınınca önce erimiş çikolataya sonra renkli şekerlere batırarak servis tabağına dizin.

2 yorum:

  1. benim oğlan görmesin bunları. "dom-dum-naaaa!!" diye çığlıklarla hüpletir hepsini ;D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yap canım çocuğu sevindir, her gören çocuk bayıldı bugüne kadar. sevgiler :)))

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis