14 Haziran 2014 Cumartesi

Balonlu naylon baskı


Çocuklarınıza kağıt dışında farklı dokusu olan malzemelere boyama yaptırabilirsiniz. Balonlu naylonda bunlardan biri. Mozaik efekti verdiğinden benim çok hoşuma gidiyor, çocuklara da ilginç geliyor. Bizim balonlu naylonlar paketlerin içinden çıkmıştı atmadım sakladım tabi :) sizde elinize geçen bu tür malzemeleri atmayıp saklarsanız çocuklar için çok güzel projeler hazırlayabilirsiniz.Yapılışı çok kolay, siz bir yandan kahvenizi içerken çocuklarınızın da çok eğleneceklerinden emin olabilirsiniz.
Malzemeler:
Balonlu naylon
Beyaz kağıt
Makas
Boya
Fırça
Balonlu naylonu kağıdınızın boyutlarında kesin sonra balonlu naylonu çocuğunuz istediği gibi boyasın sonra kağıdı boyadığı balonlu naylonun üzerine kapatsın. Minik elleriyle üzerine hafifçe bastırarak balonlu naylondaki boyanın kağıda geçmesini sağlasın. Kağıdı bir ucundan tutarak yavaşça kaldırsın. Bu kadar basit zaten aşağıda aşamalarıda fotoğrafladım. Hadi hemen deneyin, iyi eğlenceler :))

Sevgiler,
Nüket







2 yorum:

  1. Bizim ufaklıklar(torunlar), her hafta sonu geliyorlar ve bazen de kalıyorlar. Oyun ve yürüyüşler dışında faaliyet diye adlandırdıkları el becerisi geliştirici çalışmalara da bayılıyorlar. Örneğin mukavva kutulardan kuş yuvası yaptık. Geçen hafta ise boncuklardan kolye ve bileklik yaptık. Bu hafta sonu ne yaptırsam diyordum ki bu yazınızı okudum. Çok iyi fikir. teşekkürler.

    YanıtlaSil
  2. Kartondan kuş yuvası çok güzel oluyor, bir de boyandımı tam duvara asmalık..Size fikir verebildiysem ne mutlu bana,. İyi eğlenceler, sevgiler :))

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis