28 Nisan 2014 Pazartesi
Çilekli kek
Bugün Derin okuldan gelince yesin diye çilekli kek yaptım, bu keki hem yumuşak olduğu hemde çilekten dolayı çok seviyor. Her zaman yaptığımız keklere göre daha ufak oluyor siz isterseniz malzemeleri çoğaltarak büyük kalıpta yapabilirsiniz. Çilek mevsimi geçmeden denemenizi tavsiye ederim.
Malzemeler:
2 adet yumurta
100 gr Ülker teremyağ gurme
1 su bardağı pudra şekeri ( 1 yemek kaşığı üzeri için ayırıyoruz )
1,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket şekerli vanilin
10-15 tane çilek
Yapılışı:
Oda sıcaklığında ki tereyağ ile pudra şekerini bir kaba alıp mikserle çırpıyoruz.
2 yumurtayı kırıyoruz, un, kabartma tozu ve şekerli vanilini koyup tekrar çırpıyoruz.
Ufak bir kalıbı yağlayıp, karışımı kalıba döküyoruz.
Yıkayıp, ayıkladığımız çilekler ikiye bölüp, kek karışımının üzerine diziyoruz.
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişiriyoruz.
Fırından çıkar çıkmaz ayırdığımız 1 yemek kaşığı pudra şekerini bir süzgeç yardımıyla üzerine serpiyoruz.
Yanında bize bir bardak çay, çocuklarımıza da 1 bardak süt koyup afiyetle yiyiyoruz.
Sevgiler :))
Nüket
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Yarin mutlaka deneyip paylasicam :)
YanıtlaSilbekliyorum beğenirsin umarım :))
SilEline sağlık, iştah açıcı görünüyor:)
YanıtlaSilteşekkürler semicimm :))
Silnasıl güzel görünüyor, ellerinize sağlık:)
YanıtlaSilçok teşekkur ederim :))
Siloff, Derin bunu sevmesin de ne yapsın? Harika bir kek bu, ellerine sağlık.Çilekleri kaçırmadan deneyeyim ben de..Çok teşekkürler tarif için.
YanıtlaSilçok teşekkür ederim, deneyin benced e yumuşak hoş bir tadı var :)
SilElinize sağlık, harika görünüyor!:)
YanıtlaSilçok teşekkür ederim :)
SilDenedim...inanılmaz güzel oldu...yanlız ben tereyağ ile yaptım unu ilave edince de yoğun bir karışım oldu süt ile biraz açtım...sizinde öylemiydi bilmiyorum ama tarif müthiş...teşekkürler...
YanıtlaSiltereyağda olur tabi, benimki katı olmadı unu fazla kaçmış olabilirmi ? ben teşekkür ederim beğenmenize sevindim. sevgiler :)
YanıtlaSil