8 Ağustos 2012 Çarşamba

neler yapıyorum neler .)))

 Ayvalık 'daki komşumun kızının yeleğini üzerinde çok beğenmiştim. Ben de yapayım dedim ve sağolsunlar hemen beni meşşhuur o iple buluşturdular. ) Sonraki günlerde gördüm ki, bütün ayvalıklı hanımlar bu ip ile bir şeyler örüyorlar. En çok da perde. İki farklı kalınlıkta satılıyor. Benim aldığım incesi. Çok ucuz ve güzel bir iplik. Marka yok, etiket, kağıt vs. hiç birşeyi yok, bu şekilde çilesi 2.50 tl.
Bu gece önlerden ikincisini de bitirdim. Eklemesi ve kenarının oyası kaldı. Birkaç güne kadar fotoğrafını çeker paylaşırım.


Derin'i uyuttuk, kendimize ait zamanlar başladı. İlk iş güzel bir Türk kahvesi. Bu saatte çektiğim için kötü çıktı ama olsun. Bardak altlığını da ben yapmıştım. İki tane, diğeri yeşil.



Aşağıdaki fotoğrafı twitter da paylaşmıştım, yoyo'lar yapıyorum. Şimdilik kolye yapmayı planlıyorum, fikir değiştirmezsem. Bazen planlayıp, elime aldığım bir şeyi tamamen farklı bir şey yaparak kendimi bile şaşırtabiliyorum.


Bu İkea taburemi koysam mı, koymasam mı dedim ve koy gitsin diyerek, huzurunuza çıkarttım arkadaşlar. Ahşap boyamam çok acemice biliyorsunuz, hayatımda ilk defa peçete dekopaj ve stencil deneyeceğim. Eğer olmazsa bunu burada unutalım gitsin .)


Son olarak da, taslaklarda kalmış bir fotoğraf. Derin için örmüştüm, rocking horse. Evde olan bir yastığa dikmiştim içime tam sinmemişti ama yenisine de bir türlü yapamadım. Dikebilirsem bundan söküp ona aplike yapacağım. 



Sevgiler,

Nüket

26 yorum:

  1. yastığa bayıldım ellerine sağlık.bende perde örmek için ip almıştım ama hepsi birbirinden farklı çıktı.bu ipi merak ettim şimdi.dantel perde delisi biri olarak....yelek güzel olacağa benzer kolay gelsin.sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim.) Perde örmek için DMC'nin ipleride var ama benim için 3 katı daha pahalı. Eğer isterseniz onlardan da örebilirsiniz. Sevgiler .)

      Sil
  2. sana kolay gelsim bitmiş halini merakla beklyorum eminim çok güzel olacak sevgilerimle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. serpil ablacım çok teşekkür ederim, sevgiler .)

      Sil
  3. emeğinize sağlık, ne güzel kareler bunlar böyle. Sevimli at favorim oldu bu arada:)

    YanıtlaSil
  4. Bu sıcakta neler yapıyorsunuz öyle nüket hanım :)yeleği merakla bekliyoruz :) Altlıklar kolalı mı çok düzgün duruyorlar, çok ta güzel örmüşsünüz zaten,rocking horse da süper bence bu yastıkta ama tabi siz bilirsiniz.bu ipleri hatırladım biliyor musunuz, çocukluğumda da satılırdı, ayvalıklıyım da :)tabure de bozulursa amaaaan sefanız olsun üzülmeyin, ama güzel olacağından eminim :) sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. zaten sıcak olduğu için evden pek dışarı çıkmayıp, açıyoruz klimayı, çalışıyoruz .) altlıklar kolalı değil, biraz kalıp gibi örerim. iyi mi, kötümü bilmiyorum ama .) Ayvalıklı olmak ne güzel, çok şanslısınız. memleketiniz çoook güzel, sevgiler .)

      Sil
  5. Şimdiden güzel olacağı anlaşılıyor, bir an önce bitirin , görelim. Tesadüfen , sitenize bakarken kahve içiyordum, pişti olduk :)
    Ellerinize sağlık, her yaptığınız ayrı güzel.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. harıl harıl örüyorum, 1-2 güne kadar biter .) 10 fincan olsa içerim şu kahveyi, çok çok seviyorum .)

      Sil
  6. kendimi bildim bileli becerikli ve yaratıcı olur mu bi insan :)

    YanıtlaSil
  7. türk kahvesi varsa hemen gelirim size:))örgü ve dantel örmeyi bilmekten baska hicbir el becerim olmadı..ama boyama ve keçe çok ilgimi çekiyor..bende bir niyetlenip başlasam çok iyi olucak ama önce tatile gidiyim..yaz geçiyor daha tatile çıkmadık..:))perdenin kolyenin ve taburenin son hallerini merak ediyorum..sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kahve hiç eksik olmaz bizim evde, beklerim tabi buyurun .) Ama perde değil yelek örüyorum, az kaldı yakında paylaşırım, size iyi tatiller, sevgiler .)

      Sil
  8. Nüket Hanım bu ip Ayvalık'a komşudan mı geliyoe? merak ettim
    Perdeniz de güzel olmuş elinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nerden geldiğini hiç bilmiyorum, dediğim gibi üzerinde hiç kağıt, marka vs. yok.
      sevgiler .)

      Sil
  9. Yani bir döndüm, pir döndüm diyorsun, yaşasııın, bekliyoruzz, takipteyiz, ellerine sağlık şimdiden

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. öyle oldu galiba.) uzak kalınca işlerden çok çok özlemişim, haklısın. sevgiler .)

      Sil
  10. Merhaba yastığı çok beğendim ellerinize sağlık sehpanın bitmiş halinide merak ettim.Güzel paylaşımlarda buluşmak dileğiyle..

    YanıtlaSil
  11. Harika şeyler yapıyorsunuz,sevgiler:)))

    YanıtlaSil
  12. bloğunu inanılmaz bir keyifle gezdim... Bundan sonra hep gezeceğim sanırım:) Ben yeleğin bitmiş halini bekliyorum. Bu arada ipi, dantel ipi diye mi satıyorlar?:) sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. beğenmene çok sevindim, teşekkür ederim .) yelek bitti yarın fotoğrafını çekip paylaşacağım. Evet datel ipi diyorlar. sevgiler .)

      Sil
  13. öncelikle bloğunuz çok güzel =) ve bu yelekten ben de örmüştüm çok kullanışlı ve şık ;) ben bu iplerden arıyorum taaaa ne zamandır =) nerden alabilirim? nasıl elime ulaşır yardım lütfennnnn =)

    YanıtlaSil
  14. çok teşekkür ederim.) ben ipleri ayvalıktan aldım ama başka nerede bulunur bilmiyorum. İstanbul da hiç görmedim.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis