17 Nisan 2015 Cuma

Kış aylarında evde çocuklarla yapabileceklerimiz

Karlı bir haftadan herkese merhaba :)
Kar yağışından dolayı okullar tatil edildi. Sosyal medya hesaplarından takip ettiğim bir çok anne de bu dört gün boyunca çocukları evde nasıl oyalayacaklarını şaşırdılar. Hatta isyan edenler bile vardı, "Yeter artık okullar açılsın." diye. :))
Çocukları dört duvarın arasında bir gün oyalamak zor, dört gün oyalamak epey zor. Sürekli yeni bir şeyler yapmak isterler, abur cubur isterler, değişik oyun hatta oyuncak isterler, oyunlardan sıkılırlar, canları sıkılır, sürekli mızmızlanıp dururlar. Biz anneler ne yapacağımızı şaşırırız. Hayal gücümüzün sınırlarını zorlar yeni oyunlar icat ederiz. Benim için bu dört günlük kar tatili epey yorucu geçti ama boş geçmedi. Yapılacak pek çok değişik çocuk meşgul etme yöntemlerimi sizlerle de paylaşmak istedim. Buyurun içinden istediklerinizi seçin ve eğlenmeye başlayın. :)

*Onlarla birlikte yemek yapın (çocukların yapabileceği ve zevk alacağı şeylerden kek, kurabiye, salata olabilir.)
*Değişik giysiler giyme oyunu oynayın. Saçma sapan şeylerden kostümler yapın. Bu bizim en sevdiğimiz ve en çok güldüğümüz oyunlardan biri. Evdeki şapka, gözlük, çantalar, tütüler, şallar, ceketler, kolyeler, bilezikler ne varsa dolapları bir karıştırın.
*El işleri yapın. Atık malzemelerden, kağıtlar, makas, yapıştırıcıyla pek çok şey yapılabilir. Bunun için internette sayısız kaynak var.Aile albümlerini ortaya çıkarın, çocuklar fotoğraflara bakmaya bayılıyorlar.
*Arkadaşlarını evinize davet edin, birlikte vakit geçirmelerini sağlayın.
*Resim hatta parmak boyası yapın. Biraz ev batacak ama temizleriz ne yapalım.
*Sessiz sinema oynayın. 
* Müzik açın ve dans edin. :)
*Banyoda su ile oynamasına izin verin. Bizim su aktivitemiz ise küvette barbie bebeklerini yıkamak.
*Çocuğunuzun yaşına göre deneyler yapın. Bunun için de internette kaynaklar var.
*Dergilerden çeşitli fotoğrafları ve yazıları keserek bir deftere yapıştırarak kolaj yaptırın. Bu da çocukların çok sevdiği bir etkinlikdir.*Ailece çocuğunuzun yaşına uygun oyunlar oynayın. Bizim en sevdiğimiz aile oyunu jenga.
*Beraber ev işleri yapın. Çocuğunuza ufak sorumluluklar vererek sizinle daha fazla paylaşımda bulunmasını sağlayabilirsiniz. Mesela; sofra hazırlama, oyuncaklarını toplama, toz alma gibi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis