24 Ağustos 2014 Pazar
Karpuz frozen
Sıcaklardan yandık, bittik. Yaz günü herkes grip, tek suçlusu da klimalar. Hayatımıza girdiklerinden beri klimasız duramaz olduk. Yazı çok sevmeme rağmen kışın gelmesini iple çekiyorum, sonbahara bile razıyım.
Bugün evdeyiz ev halkını biraz serinletmek için karpuz frozen yaptım. En çok da Derin bayıldı tabi ki :)
Yapılışı çok basit sadece karpuzların çekirdeklerini tek tek ayıklamanız gerekiyor o da biraz vakit alıyor ama çok değil 10 dakikada şipşak hazırlıyorsunuz.
Ben 3 bardak frozen için 3 dilim karpuz kestim ve ayıkladım.
İçine 1 tatlı kaşığı tozşeker attım.
Bolca da buz atıp blendırdan geçirdim.
Taa taamm karpuz frozen hazır.
Afiyet olsun :)
Sevgiler
Nüket
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Oh, serin serin ne güzel içilir:) Ellerinize sağlık. Bir Alman komşum bunu kabukları ile birlikte yapıyor. Çok faydalıymış.
YanıtlaSilçok teşekkür ederim, kabuklarıyla nasıl yapılıyor acaba merak ettim şimdi :))
SilÇok pratik nefis görünüyorlar,ellerinize sağlık ;)
YanıtlaSilçok teşekkürler :))
YanıtlaSilYaz için çok güzel, serin serin.
YanıtlaSilAma hava artık kendinden serin, eylül yarılandı bile:)
evet yazın güzel oluyor ama serin havalarda sıcacık çay istiyor insan :))
Sil