Bir yulaflı kurabiye tarifi de benden gelsin. Bu tarif benim tamamen deneye yanıla bulduğum ölçülerde ve lezzet garanti. Üstelik hemen bayatlamıyor da, ağzı kapalı cam bir kavanoza koyun, 1 hafta yiyin ama bizim evde hiç bir zaman 1 haftayı göremediler tabi :)) Çocuklarınız sürekli bir şeyler atıştırmak istediğinde bir nebze de olsa sağlıklı en azından hazır bisküvi yedirmeyin üstelik zor da değil yarım saat içinde bir kavanoz kurabiyeniz hazır.Hadi bakalım kolay gelsin, tarifim aşağıda sizi bekliyor..
Malzemeler:
2 su bardağı yulaf ezmesi
4 yemek kaşığı un
1 yumurta
1 çay bardağı toz şeker
100 gr. tereyağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 çay kaşığı tarçın
İsteğe göre; kuru üzüm, damla çikolata, fındık, fıstık, ceviz
Yumurta ve tereyağı karıştırıp kuru malzemeleri ekleyip yoğuruyoruz.
avucumuzun içinde yuvarlak şekil verip fırın tepsisine diziyoruz.
170 derece önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
Şimdiden afiyet olsun.
Sevgiler,
Nüket
Tarif için tesekkurler, hamur islerinde hic yulaf ezmesi kullanmadım, beyaz una göre daha sağlıklı deneyeceğim, sevgiler...
YanıtlaSilseveceğini umuyorum hem sağlıklı hemde çocuklar çok seviyor, sevgiler esracım :))
YanıtlaSil