13 Ocak 2011 Perşembe

Doğumgünü sonrası+hastalıklar ve ahşap boyama deneme



Derin'in doğumgünü atlattık, çok güzel geçti ama Derin evin içindeki kalabalıktan ve fazla yoğun ilgiden hoşlanmadığı için onun için biraz zor geçti. Derin'i sevme umuduyla gelenler elleri boş döndüler çünkü benim kucağımdan neredeyse inmedi. Çok alışık olduğu anneanne ve babaannesini bile istemedi. Çocuk sakinlik ve huzur seviyor, yapacak birşey yok :)) Doğumgünü fotoğraflarını henüz ele geçiremedim. Fotoğraflar kardeşimde, alır almaz ucundan yayınlarım :))
Pazartesi gününe hem eşim, hemde Derin hasta olarak uyandılar. Eşimin sinüziti var, boğaz ağrısı ve halsizlikten yatıyor. Derin biraz ateşlendi ama fazla değil. Bir de nezle oldu. Doktorunu aradım bazı damlalar verdi ama gel de damlat. Günde dört kere zar zor damlatıyorum. Dün geceyi rahat geçirdik, bugün hiç ateşi çıkmadı ama nezle burun tıkanıklığına döndü. 1-2 gün içinde tamamen iyileşeceğini umuyorum..

Bu arada ne zamandır aldığım ama yapmaya fırsat bulamadığım mdf objeyi sevgili lolipu'dan öğrendiğim kadarıyla boyadım. Aslında yıllar öncede ahşap boyamıştım ama mumla eskitmeyi bilmiyordum. Çok yakışacağını düşündüğüm bir peçeteyi yapıştırmayı düşünmüştüm ama evdeki hesap çarşıya uymadı. Mumla eskitmede hiç zorlanmadım ama peçete yapıştırmada başarısız oldum. peçete buruştu, kaydı, rengi belli olmadı şeffaşlaştı, peçete tüm özelliğini kaybetti. Mutlaka vardır bir tekniği ama ben beceremedim. İyi ki daha önce başka bir yerde deneme yapmışım yoksa o kadar emek boşa gidecekti. Bende dekopaj yaptım ve sprey vernikle 3 kat vernikledim. Sonunda böyle bir şey oldu işte. Hangi amaçla kullanacağımı da bulamadım. Evin bütün odalarını geziyor, kendine bir köşe arıyor :))

15 yorum:

  1. öncelikle geçmiş olsun şekercim, ve ellerine sağlık ahşap boyama çalışman gayet güzel olmuş .)

    YanıtlaSil
  2. lavanta bahçesi;çok teşekkür ederim. sen öyle diyorsan, bende beğendim :p

    YanıtlaSil
  3. Çok geçmiş olsun eşinize de sevgili Derin' e de...Bence bu kış biraz zor geçecek,şimdiye değin grip olup yattığını hiç görmediğim eşim 3 haftadır hasta ...Pek çok arkadaşımdan da benzer şikayetler duyuyorum,aman kendinize iyi bakın.Ahşap sepet bence çok güzel olmuş,mutfak ya da banyoda çok güzel değerlendirilir diye düşünüyorum.Sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. pek çok yerde kullanılabilir aksesuar olarak ben çok anlamam ama hiç de fena görünmüyor... elleine sağlık. iyi günlerde kullan... geçmiş olsun inşallah çabuk atlatırsınız...

    YanıtlaSil
  5. Derin'e yeni yaşında mutluluklar dilerim, sonra eşine ve Derine geçmiş olsun. Ahşap boyamana bayıldım. Obje ayrı güzel, resimler ayrı. Ben de bildiğim kadarıyla öğrendiklerimi paylaşmaya çalışıyorum. Ne mutlu ki işe yarıyor. Keşke bu işin Ece Aymer gibi ustası olsam da daha çok işe yarasam:))

    YanıtlaSil
  6. Eşin ve Derin'e geçmiş olsun...Ahşap boyama gayet başarılı, heryere uyum sağlayabilecek bir obje olmuş..eminim yerine çok yakışacaktır ;)

    YanıtlaSil
  7. Öncelikle çok geçmiş olsun Derin'in yeni yaşını kutlarım, sağlıkla daha nice yaşlara olsun.
    Deneme demeyin bence harika olmuş ahşap boyama, çok beğendim.

    YanıtlaSil
  8. bu harika bi sepet. cok da güzel süslemisin. ben cok begendim. eline saglik.

    sevgiler eli

    YanıtlaSil
  9. Cok gecmis olsun.
    Buarada sepet cok seker olmus, icinde kirmizi elmalarla mutfakta yada masanin ustunde cok hos gorunurler diye dusunuyorum,ama seninde mutlaka baska zevkli bir fikir bulacagina eminim...sevgiler,

    YanıtlaSil
  10. Geçmiş olsun ve Derin'in yeni yaşı kutlu olsun:)
    Sepet öyle şeker olmuş ki, nereye koysan yakışır bence. Eline sağlık, güle güle kullan.

    YanıtlaSil
  11. colette; çok teşekkür ederim.sizede tekrar geçmiş olsun, en kötüsü bu olsun diyelim :))

    YanıtlaSil
  12. Emine Öztürk; çok teşekkür ederim :))

    YanıtlaSil
  13. lolipu;güzel dileklerin için çok teşekkürler.boyamamı beğenmene de çok sevindim, seninkilerin yanında sözü edilmez ama çok kibarsın teşekkür ederim :))

    YanıtlaSil
  14. pembe yastık; çok teşekkür ederim :))
    derya; beğenmene çok sevindim, teşekkür ederim canım :))
    eli; beğenmene sevindim, teşekkürler :))
    alaçatı; zevkli arkadaşım, kırmızı elmalarla mutfakta fikri süper, hemen uygulayacağım. teşekkürler :))
    marifetli peri; güzel dileklerin için teşekkürler :))

    YanıtlaSil
  15. Me ha gustado mucho su blog! Que cositas tan lindas y todo de muy buen gusto. Dejo saluditos y siga adelante creando maravillas.. Maika

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis