Merhaba,
Bizim çok sevdiğimiz hem sağlıklı hem de çok lezzetli Rokalı Buğday Salatasının tarifini sizlerle de paylaşmak istedim. Benim buzluğumda her zaman haşlanmış buğdayım bulunur. Narları da ayıkladıktan sonra konserve kavanozunda buzdolabında saklarım. Bu salatayı yapmak istediğim zaman buzluktan buğdayımı indirdikten sonra dolabımda hazır olan yeşillikler ve nar ile 5 dakika da yaptığım bir pratik bir salatadır. Sizlere de tavsiyem yarım kilo buğdayı haşlayarak porsiyonlara ayırıp kilitli poşetlerde buzlukta bulundurmanız.
İyi pazarlar,
Sevgiler,
Malzemeler:
2 su bardağı buğday
1 su bardağı nar
1 su bardağı ceviz
1 tane kırmızı kapya biber
1 demet roka
4/5 dal maydanoz
4/5 dal dereotu
4/5 dal taze soğan
5 tane kornişon turşu
Yarım limon suyu
Nar ekşisi
Zeytinyağ
Tuz
Yapılışı:
Buğdayları geceden ıslatın.
Sabah tencereye alarak üzerine çıkacak kadar su koyarak haşlayın. Dağılmaması için çok fazla pişirmemeye dikkat edin.
Pişen buğdaylar soğuyunca çukur bir kaba alın. İçine, hafif dişe gelecek şekilde dövdüğümüz cevizleri, nar tanelerini, ufak ufak kestiğimiz kornişon turşu, kırmızı kapya biber, roka, taze soğan, dereotu, maydanozu, limonun suyunu, nar ekşisini, zeytinyağı ve damak tadınıza göre tuzunu ekleyerek karıştırıp servis tabağına koyun. Üzerini nar taneleri ve cevizle süsleyin.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder