4 Kasım 2018 Pazar

Pastane açması

Pastane Açması



Malzemeler:
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı ılık süt
2 yumurta (birinin sarısı üzerine ayrılacak)
1 ufak paket kuru maya
2 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
4 - 4,5 su bardağı un

Üzeri için:
1 tatlı kaşığı sıvı yağ
Ayırdığımız 1 yumurtanın sarısı
susam ve çörekotu

Yapılışı:
ılık sütün içine mayayı ekleyerek eritelim. Ardından şeker ve tuzu ekleyelim.  Yumurtaları ve sıvı yağı da ekledikten sonra unu azar azar ekleyerek yoğrulmaya başlanır. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur olmalı.
Hamur yoğrulduktan sonra nemli bir mutfak bezi ile üzeri örtülerek 30 dakika kadar dinlendirilmelidir.
Mayalanan hamur bezelere ayrılarak açma şekli verilir.
Yağlı kağıt serimiş tepsiye dizilerek, bu şekilde 15  dakika daha dinlendirilir.
sıvıyağ ile yumurta sarısı karıştırılarak açmaların üzerine sürülür.
Çörek otu ve susam serptiğimiz açmalar önceden ısıtılmış 180 derece fırına koyularak pişirilir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis