15 Şubat 2018 Perşembe

Yulaflı Kurabiye

Mutfağımın favori lezzetlerinden, en çok istenenlerden biri de yulaflı kurabiye. İçinde hem çok az şeker oluşu ile hem de tarifle dilediğiniz gibi oynayarak değişik lezzetler yakalayabileceğiniz için sık sık yapacağınızı düşünüyorum. 
İçine isterseniz hiç şeker koymadan keçiboynuzu pekmezi de koyarak daha sağlıklı hale de getirebilirsiniz. Özellikle çocukların beslenmeleri için yapabilirsiniz tadına bakan bütün küçük arkadaşlarımız çok sevdi :) 

Malzemeler:

2 su bardağı yulaf ezmesi
4 çorba kaşığı un
1 yumurta
1 çay bardağı toz şeker
100 gr tereyağ
1 paket kabartma tozu
1 paket şekerli vanilin
1 çay kaşığı tarçın

Kuru kayısı
Damla çikolata
Fındık
Ceviz
Yumuşamış olgun muz
Öğütülmüş keten tohumu
Kakao

Yapılışı:
1 yumurta, toz şeker ve 100 gr oda ısısında yumuşamış tereyağ karıştırılır. İçine un, kabartma tozu, vanilya, tarçın ve yulaf ezmesi koyarak yoğrulur. Daha sonra içine kuru meyveler ve kuru yemişlerden mutfağınızda hangisi varsa konulur (ben bu sefer 1/2 çay bardağı kadar kuru üzüm ve 4 tane kayısıyı minik minik doğradım )ve yoğurup şekil verilir. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilerek 170 derece fırında 10 dk kadar pişirilir. 

!!! Normal kurabiye tariflerine göre biraz ele yapışan bir hamur o nedenle fazladan un eklemeyin.
       Tereyağınız yok ise sıvı yağ ile denemeyin cıvık bir hamur oluyor ve hamur toparlanmıyor.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis