25 Haziran 2014 Çarşamba

Bebeklerle uçak yolcuğu

Okulların da tatil olmasıyla beraber tatil sezonu açıldı. Ben yurt içi gezilerde araba yolculuğu sevmeme rağmen Derin ile uçak yolcuğunu tercih edenlerdenim . Arabanızla gitmek gibisi var mı, geze geze, göre göre. Şehirlerde dur, köylerde dur; alışveriş yap, yola devam et, sevdiğin mola yerlerinde yemeğini ye ama Derin uzun yolda araba yolculuğundan çok sıkılıp huysuzluk yapmaya başlıyor ve hiç durmadan ağlıyor. Tahmin edeceğiniz gibi o yolculuk da bitmiyor..
Derin bebekken hiç bir sıkıntı yaşamadan uçmuştum siz de yola çıkmadan önce çok iyi bir planlama yaparsanız uçakta rahat etme şansınız yüksek olur.  O zaman bebeği olup ilk defa uçağa binecekler ve küçük çocuklarıyla uçacak aileler nelere dikkat etmeli? 
Öncelikle eğer emziriyorsanız kendiniz içinde atıştırmalık yiyeceklerden bir paket hazırlamanızı tavsiye ederim.
Bebeğinizin rahat uyuması için ne gerekli? Sevdiği bir battaniyesi, yumuşak bir oyuncağı ya da emziği?
Unutmayın ki evde önemli olanlar uçakta da önemlidir.
Bez mendil ve ıslak mendil
Alt açma örtüsü
Bebek bezi ( uçus süresince kaç kere değiştireceğinizi düşünerek hesaplayın )
Yedek torba
Pişik kremi
Emzirme önlüğü
Oyuncakları; diş kaşıma, çıngırak, bez kitap
Yedek kıyafetler
Termometre ve bebeğinizin ilaçları (ateş düşürücü )
Süt ve su için biberon
Sütü, maması
Mama önlüğü



Bebek ve çocuklarla uçak yolculuğu tüm anne ve babaları tedirgin eden bir konudur. İki haftalıktan itibaren küçük bebekler hiçbir sakınca olmaksızın uçakla yolculuk edebilirler. Prematüre bebekler için ise doktordan danışmalık alınmalıdır. Aktif enfeksiyonu olan çocukların hem kendileri için hem de diğer yolculara da enfeksiyonu bulaştırabilecekleri için çok zorunlu olmadıkça iyileşene kadar seyahat etmemesi daha uygundur.
Uçaktaki basınç değişiklikleri bebek ve çocukları büyüklerden daha çok etkiler. Kulak ağrısına yol açarak bebek ve çocuğun huysuzlaşmasına ve ağlamasına neden olur. O nedenle uçağa binmeden önce serum fizyolojik ile burun içi temizlenerek tıkanıklık giderilmeli, kulak zarına olan basıncı azaltmak ve dengelemek için kalkış ve iniş anında bebekler emzirilmeli yada emzik veya biberon verilmeli, daha büyük çocuklara meyve suyu içirilmeli veya sakız çiğnetilmelidir.
İki yaşından büyük çocuklara yolculuktan bir-iki hafta önce başlanarak yolculuk hakkında bilgi verilmeli, binişten inişe kadar geçen aşamalar defalarca anlatılarak çocuk yolculuğa hazırlanmalıdır. Bebeğinize evini hatırlatılacak bir eşyayı(battaniye gibi) da yanınıza alabilirsiniz.
Uzun yolculuklarda küçük çocukların huysuzlaşmasını önlemek için doktorunun önereceği hafif bir sakinleştirici ve ağrı giderici verilebilir. Uçuş öncesinde ve uçuş sırasında yeterli sıvı alımı sağlanmalıdır. Uzun yolculuklarda yüzüne nemlendirici bir krem de sürebilirsiniz.
 Kaynak: http://www.florence.com.tr/

2 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis