14 Eylül 2012 Cuma

İşler, güçler..





Elimde olan bu kumaştan sonbaharlık uzun bir etek diktim. Belini lastikli yaptım, 1 saatte içinde de diktim. Büzgülü etek olduğu için astar yapamadım. İçine ayrıca astar giyerek kullanmayı düşünüyorum. 


Bu tabureyi de acaba yapabilir miyim diye başlamıştım. Biraz zorlandım ama sonunda yaptım oldu galiba .)
İlk önce peçete dekopaj yapacaktım ama olmadı yine. Bende sevdiğim bir desen kağıdı dekopaj yaptım. Ayak kısımlarını mum eskitme yaptım ama fotoğrafı güzel çekemediğim için çıkmamış. Peçete dekopajını daha öncede bir kez denemiştim becerememiştim. Bloglar da bakıyorum herkes neredeyse bütün evi peçete ile kaplıyorlar. Ben daha bir parçayı becerip kaplayamadım. Bir şeyi yapamamaya da sinir olurum, bir türlü düzgün olmuyor, buruşuyor, yırtılıyor. Kesin bir püf noktası vardır ama benden saklıyorsunuz değilmi .)) Karar verdim ufak bir objeyle (mesela resim çerçevesi ) deneyerek bulacağım bu işin  püfünü.
Bu arada söylemeden geçemeyeceğim sevgili Ece Aymer'in önünde bir kez daha saygıyla eğiliyorum. Her zaman söylüyorum Ankara'da olup öğrencisi olanlar çok şanslı .)



Derin için sürekli meyvalardan meyva suları yapıyorum, hiç hazır içirmedim. Artık içse bile hoşuna gitmez herhalde çünkü alıştırmadım. Manavımız da kızılcıkları görünce hemen aldım, kaynattım. Pişmiş hallerini çekemedim  fırsat olmadı. Amacım bir meyvayı kaynatmayı marifetmiş gibi göstermek değil. Aksine o kadar kolay ki. Ama bilinçsiz insanlar o kadar çok ki bazen sokak da 2-3 yaşında ki çocukların ellerinde cips paketleri görüyor ve deli oluyorum. Çocuğun elinden paketi alıp atasım geliyor. Herşeyin kolayına kaçıp, al marketten cipsi ver eline doysun mantığı, beni kızdırıyor bıırr .))

Esas gündemimize gelecek olursak, Derin 48 saattir ateşli. İlaçla düşürüp duruyoruz ama gece olunca 39.0 'lara çıkıyor. Şu an soğuk duş aldırdım, şurubunu içirdim uyuyor. Gece de fitil atıcam, inşallah işe yarar. Yarın sabahta doktorumuz görmek istedi, inşallah önemli bir şey değildir. İnsanın sağlığı yerinde olmayınca hiçbir şeyin tadı olmuyor. Bunu bir kere daha anladım. Aslında bu postu kaç gündür yapmak istiyordum ama olmadı. Şu anda kafam dağılsın hem de size içimi dökmek için yazmak istedim .)

Diğer yandan yapılacak o kadar çok işim var ki, 
-Ev büyük bir temizlik istiyor.
- Evle ilgili ufak tefek tamirat- yenileme- eksikleri giderme vs.
-Derin'i bu sene haftada 3 yarım gün yuvaya vereceğiz. Listemizdeki okulları araştırdık. Sonunda bir tanesine karar verdik. Okula kayıt yaptırıp ay başında başlatacağız.
-Derin için kışlık alışveriş yapılacak.
-Önümüzdeki ay benim pilates derslerim başlıyor. 2 yıldır düzenli olarak yapıyorum, çok faydasını gördüm.
Pilates dersleriyle Derin'in okul günlerini çakışmaması için organize etmem lazım.
-Derin artık büyüdü ve iş hayatıma part time olarak başlamaya karar verdim. Hadi bakalım hayırlısı..
-Görmem gereken 2 müze,okumam gereken kitaplarım var.
Bu liste böyle uzaaar gider. En iyisi burada nokta koyup kuzumun ateşini ölçmeye gideyim.

Sağlıklı, güzel bir hafta sonunuz olsun. Sevgiyle,

Nüket



15 yorum:

  1. Tabureniz çook güzel olmuş bence :)o etekten benim de ihtiyacım vardı jarse kumaşla başladım beceremedim çöpe gitti, sizin kumaşınız güzelmiş. Sağlıklı yeme içme konusundaki hassasiyetiniz de tebrik ederim Nüket hanımcım, sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim, jarse dikmek zor olduğu içindir yoksa siz daha güzellerini yapıyorsunuz .)

      Sil
  2. Çok geçmiş olsun umarım kısa sürede iyileşir ufaklık.
    Bu arada sehpa çok tatlı olmuş elinize sağlık.
    sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. Hem etek hem de sehpa çok güzel olmuş,elinize sağlık
    Ben de hiç peçete dekupaj filan çalışmadım hiç fırsat olmadı..Artık deneye yanıla bir ara yapacağız bişiler .. Yılmayın mutlaka bir püf noktası vardır ve siz onu bulacaksınız
    Derin e çok geçmiş olsun
    Bir an öylece geçmişe gittim
    Çocuklar minikken o ateşli halleri hep gözümün önünden geçti
    Ben telaş içinde koştururken evin büyükleri gayet rahat halleri ile beni çıldırtırdı:)
    Küçük bir virüs bile büyük ateşler yapar ama geldiği gibi gider
    Çocuğunuzun yiyeceklerini kendinizin hazırlaması çok şahane bir şey
    Sizi kutluyorum
    Marketlerde çocuklu annelerin alışveriş arabalarına çok bakarım ben
    o ıvır zıvır şeylerle dolu olduğunu görünce çok üzülüyorum:(
    VE
    Yapılacak işler listenizde çok hoşuma gitti
    Ben de yapacağım bilesiniz:)
    Ayvalıktan selamlar sevgiler

    YanıtlaSil
  4. Çok teşekkür ederim.) Derinİn ateşi düştü çok şükür. Bugün doktora götürdük üst solunum yolları enfeksiyonu dedi. Yapılacaklar listenizi bekliyorum o zaman .)) En sevdiğim yerlerden biridir Ayvalık. Bu yaz Gömeçdeydik. Sevgiler .)

    YanıtlaSil
  5. tabureye bayıldım, harika görünüyor. benim de bir sehpa yenileme projem var bu ara. fikir verdi, çok teşekkürler ;))

    YanıtlaSil
  6. teşekkür ederim, seninki eminim çok daha güzel olur ama fikir verebildimse ne güzel .))

    YanıtlaSil
  7. Canım peçete dekupajı göründüğünden daha zor. Önce dikkatlice katlarına ayırmak gerekiyor,sonra merkezden başlayarak süreceksin tutkalı. Bir sürdüğün yere bir daha sürme yırtılabilir. Bir de büyük parçalar her zaman riskli ,buruşma olasılığı yüksek,bu işi bilen birisiyle yapmak büyük kolaylık. Ben de yalnız yapıyorum ne yazık ki; sol elimle peçeteyi hafifçe esnetirken ,sağ elimle tutkalı sürüyorum ve büyük parçalardan kaçıyorum,genellikle küçük küçük kesiyorum,işte o zaman risk kalmıyor :)Kolay gelsin!
    Bu arada horozlu tabure şahane,ellerine sağlık!

    YanıtlaSil
  8. Çok teşekkür ederim Nilgün ablacım. Tavsiyelerinizi dikkate alarak bir daha deneyeceğim. Vazgeçmek yok .) sevgiler, saygılar.

    YanıtlaSil
  9. Geçmiş olsun canım, şimdi daha iyidir umarım kızın...
    Bence tabure harika olmuş. Kullandığın resmi de çok severim. Peçete denemeye önce küçük küçük başla. Mesela sabunlara peçete yapıştır. Sonra elin iyice alışınca başka objelere de çalışırsın.
    Eteğini de güle güle kullan, çok rahat görünüyor.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım çok teşekkür ederim. Atlattık çok şükür. Olmuş mu gerçekten, beğenmene çok sevindim. Bir kere daha deneyeceğim yine yapamazsam adım becerikseze çıkacak artık .)) Aslında serpil abla falan bir ara toplansak boyama günü yapsak diyorum bende sizden faydalanırım hem de çene çalmış oluruz, ne dersin ??

      Sil
  10. Aslında arada öyle şeyler konuşuyoruz. Hep beraber bir çalışma yapsak diye, ama bir türlü kısmet olmadı. Çok güzel olur bence de:) Yer meselesi de var tabii. Belki yaparız, o zaman sana da haber veririm canım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. dışarda yapmak hem zor hem de maliyetli, birbirimize gideriz, gün gibi .)

      Sil
    2. Çok güzel olur :) Ya da atölyelerde de olabilir. Kübra hocaya ve Meral ablaya da gidilebilir. Öyle birşeyler konuşmuştuk aslında ama gerçekleştiremedik bir türlü...

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis