3 Ocak 2012 Salı

Mutfaktayım: Elmalı turta

Bir telaş, bir hazırlıktır gidiyorum. Cumartesi çok önemli bir günümüz. Derin 2 yaşında olacak.
Yiyecek menüsü, pastası, elbisesi, süsler, püsler vs. vs..
Bugün çok yoruldum ama inşallah güzel bir parti olur.
Elmalı turtayı bu yorgunlukla yapmadım tabi, geçen haftadan. Eski yıldan yeni yıla transfer edildi. Unutmadan; yoğunluktan bütün blog arkadaşlarımı gezip tek tek yeni yıllarını kutlayamadım. Umarım beni affedersiniz.
İyi geceler, görüşmek üzere .)



Malzemeler
2 yumurta
1 su bardağı şeker
1 paket margarin ( oda sıcaklığında)
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un

İç malzemesi
4 tane elma
1/2 su bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
1/2 su bardağı ceviz

Yapılışı
Elmaları rendeleyin, şekeri koyup pişirin. Ocaktan alınca ceviz ve tarçını ilave ederek karıştırın.
Hamur malzemelerini bir kaba koyarak yoğurun ve yağlanmış turta kabına yayın.( üzeri için biraz hamur ayırın )
Üzerine pişirip soğuttuğunuz elmalı içi koyun.
Ayırdığınız hamura istediğiniz şekli vererek yerleştirin.
Fırında pişirin.

Afiyet olsun .))

5 yorum:

  1. turta harika görünüyor tadı da mutlaka öyledir.derin'e nice güzel yaşlar dilerim hep mutlu kalsın

    YanıtlaSil
  2. aksungur46:güzel oluyor, biz tadını çok seviyoruz .)önce amiiinn diyeyim çok teşekkür ederim ablacım.

    YanıtlaSil
  3. derine sağlık ve şans dolu bir ömür diliyorum..
    elmalı herşey favorim :)
    boll tarçınlı ama ! :)

    sevgiler

    YanıtlaSil
  4. görüntü süper tadı da güzeldir eminim ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  5. Eline sağlık canım çok ta düzgün yapmışsın.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis